23.9.2006

Veden väkeä



























7 Comments:

At 24/9/06 8:48 ap., Blogger Iines said...

Pieni selitys: kuvat ovat täysin käsittelemättömiä kuvia merenpohjasta.

 
At 24/9/06 1:13 ip., Blogger a-kh said...

Jeps! Nähty on. Sukelsitko syvällekin?

 
At 24/9/06 1:36 ip., Blogger Iines said...

Pintavaahtoa kuvasin. Itseäni kiehtoo se, miten laaja värikirjo meren pohjassa on ja millaisa hahmoja ja muotoja veden liike saa kiviin sadasosasekunniksi, jolloin kamera vangitsee kuvan. Ihmissilmähän ei pysäytä näitä kuvia.

Ensimmäisessä kuvassa on varsin surrealistinen tuntu, jota ei äkkikatsomalla kyllä näe itse a-k.hookaan. Siellä oikeassa laidassa on selvästi tyttö, joka kurkistaa nurkan takaa outoa maailmaa...

PS Nämä kuvat kannattaa ehdottomasti klikata suuremmiksi ja tarkastella avautuvia muotoja ja värejä.

 
At 24/9/06 6:05 ip., Blogger Iines said...

Nämä merikuvat on otettu Rauma - Uusikaupunki-linjalta. Kyllä tälläkin rannalla joskus helteillä näkyy ruskeaa vaahtoaa, mutta onneksi sinilevältä on säästytty ja pahemmilta saasteilta.

Suurin uhka tällä rannalla ovat viereiset pellot, joita maanviljelijä lannoittaa ja myrkyttää monta kertaa kesässä. Pelloilta on kaivettu veteen asti ojat... Ranta onkin rehevöitynyt huomattavasti, ja kaislankasvu kiihtynyt yli normaalin kasvuvauhdin. Ja sitten kielletään tavallinen mäntysuopamatonpesu, mutta ei näitä maatalouden myrkkyjä!

 
At 24/9/06 6:35 ip., Anonymous Anonyymi said...

Joo, kyllä tossa ympäristönsuojelussa varsinkin sellainen käsite kuin "olennainen vaikutus saastumiseen" on jotenkin kumman väännelty. Saunassa käytetyt tukanhuuhteluvedet on sihdattava jäämistä - mutta maanviljelys saa tunkea myrkkynsä, lantansa sun muut suoraan ojista jorpakkoon :(

 
At 24/9/06 6:49 ip., Blogger Iines said...

Kyllä vaan! Pilkunviilaukselta tuntuu tuo parin räsymaton pesukieltokin puhtaalla mäntysuovalla, kun läheltä tunkee isännän myrkkyoja suoraan mereen.. Raivostuttavaa.

 
At 24/9/06 7:40 ip., Blogger Liisa said...

Minua alkaa aina huimata, kun katselen pitempään vedenpohjaan. Se liikehdintä on jotenkin hypnoottista. Kauniita! Järvenpohja näyttää erilaiselta. Laitanpa siitä yhden kuvan omaan blogiini.

 

Lähetä kommentti

<< Home