28.6.2006

Kesäkuvia mökiltä

Tuli ikkunaiineksessä valitettua mökkielämän raskautta. Panen tähän muutaman viimevuotisen kuvan ikään kuin todisteeksi valitusvirrestäni. Kuvia ei ole tarkoitettu taiteelliseen nautintoon, ja ne on otettu vanhalla Konica-taskukamerallani. Haluan vain kuvallisesti kertoa hieman rasittavasta mutta rakkaasta reviiristäni kuvan kera.



Tässä yllä on rantatie, ja seison sen puolessavälissä. Suoraan edessä koivu- ja leppäkujan päässä siintää maantie, jonka toisella puolella rinteessä varsinainen mökki on. Tässä oikealla puolella on saunamökki pienen puusillan takana. Kuvauspaikasta on matkaa rantaan vielä toiset 100 metriä kuvaajan selän taakse. Niin, ja se on Iines joka viikatoi omakätisesti tämän tien matalaksi, jos haluaa kulkea sitä pitkin. Kuvassa tietä ei ole kyllä viikatoitu, vaan fuskasin viime vuonna ajamalla tähän asti saunapellon puolelta kapean polun tähän kohtaan rantatietä.. Ja tästä sitten rantaan on pakko viikatoida, koska maasto on muhkurainen leikkurille.



Tässä kuvassa yllä näkyy saunamökki ja sen edessä oleva pellon osa, joka on ollut tapana pitää nurmikkona, koska siinä on pelattu pallopelejä, mm. sulkapalloa. Polku on ajettu viime vuonna vanhalla leikkurilla, jolla leikkaaminen oli raskasta. Nyt on uusi itsevetävä, jonka perässä on ilo juosta. Ajettua polkua pitkin pääsee rantatielle, kuva yllä. Ajoin kyllä viime vuonna tuon väylän paljon leveämmäksi hiki roiskuen. Mutta valmista tuli! Nyt tämä työ odottaa, kun pääsen mökille. Väylä on kyllä onneksi jo leveämpi kuin yllä oleva kinttupolku.





Saunan takana on luonnontilassa oleva niittypelto. Nämä neitoperhoset ovat persoja ohdakkeelle, sillä ne valitsevat aina sen monen muun luonnonkukan joukosta. Joskus neitoperhoja on runsaina parvina ohdakkeitten yllä.

Pst Nyt Bloggerin kuvapalvelu teki tenän - ei lataa enää kuvia, joten pari kuvaa jäi pois, mm. klapipinoni olisin halunnut tähän.

6 Comments:

At 28/6/06 9:58 ip., Anonymous Anonyymi said...

Heippa Iines!
Rauhaiseloa on ollut minullakin, mitä nyt Viivi pitää mielenkiintoa yllä.
Kuvattavaa kyllä olisi, katsotaan nyt koska saa itsenensä taas siihen vireeseen.
Tuo keskimmäinen kuva on "vinkee"! Kuvakulma mainio! Ei se tekniikka aina kuvaa tee, jos koskaan!

 
At 28/6/06 10:13 ip., Blogger Iines said...

Moikka kootee,

kumma miten nyt tulee näpsittyä tosiaan vähemmän, vaikka kuvattavaa on joka puolella. Kiirusta pitää töitten kanssa.

Minulla koirakuume pahenee yhä.. Olen jo kaihoisana katsellut chow chow'n kuvia. Voisi olla sopiva rotu minulle.

 
At 28/6/06 10:30 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ainakin rauhallisempi kuin Lagotto=)
Lagotto tai Espanjalainen on muuten aivan ihana koira, ei lähde yhtään karvaa=))))

 
At 28/6/06 10:43 ip., Anonymous Anonyymi said...

Sataprosenttista idylliä!

 
At 28/6/06 10:50 ip., Blogger Iines said...

Maaseudun idylliä, kyllä, sitä se on, Maria. :)

Chow chow on itsenäinen ja rauhallinen koira, viihtyy kuulemma yksinkin, eikä ole liian suuri. Ei kyllä elä kuin noin kymmenvuotiaaksi, huomasin kun katselin elinikäkaaria. Vesikoiriakin katsoin, aktiivinen rotu, joten ei ihme, että juoksuttaa sinua kootee. Koita nyt vaan pysyä perässä, tekee hyvää kunnolle. ;)

 
At 29/6/06 5:20 ip., Anonymous Anonyymi said...

Chow chow on kyllä todlla rauhallinen, tuttavapiirissäni on sellainenkin. Tosin jo elinkaari tuli täyteen hiukan ennen Miskaa.
Niinpä, Lagotto juoksuttaa vanhaa miestä. Meikäläisen pinolle tekee tosi hyvää.

 

Lähetä kommentti

<< Home