16.3.2006

Lyhyttä kesää odotellessa



















31 Comments:

At 16/3/06 11:49 ap., Anonymous Anonyymi said...

Hetkinen nyt, joko teillä on kesä ja olet kuvaillut jopa sudenkorentojakin=)?
Pitääkö näistä sanoa jotain?
KooTee

 
At 16/3/06 12:18 ip., Blogger Iines said...

Kesää odotellessa panin nämä vanhat kuvat näytille, kun nuo edelliset alkoivat tuntua niin raskailta ja painavilta, halusin vähän kevyempää.

Ei näistä tarvitse mitään sanoa, mutta tietenkin saa. Vanhalla kameralla, Konica Reviolla, otettu mökkimaisemista toissa kesänä.

Itse pidän ykköskuvan tunnelmasta, johon yritin saada kesän pimeän valon, siis sen kun "silmät jäävät ulos" sisään tupaan astuttaessa. Ja kesän kiireettomyyden. Toisessa kuvassa pidän sudarin sinisestä väristä. Kolmas kuva on sumea kukkameri, ja kuva ei ole niin terävä kuin toivoa voi, mutta iloisena väriläiskänä riittää minulle. Tykkään lisäksi nuokkuvista unikoista, joten katselen tätä mielelläni

 
At 16/3/06 12:19 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kirjoiteaan nyt ihan asiallisestikin. Kuvasi ovat ilmeisesti aiemmin ottamiasi, ehkä scannattuja? Huomaan,että olet kehittynyt kuvasommittelussa. Tuo ekakuva on sommittelultaan hiukan rikkinäinen, vastavalo on ihan hyvä suunta tälläisessa kuvassa, mutta olisi vaatinut hiukan täytevaloa myös etuoikealta,esim jollakin valkoisella pahvilla tms.
Alimmainen kuva on tosi kesäinen ja kiva siksikin, että siinä on tuota ymäristöä mukana eikä vain yksi kukka. Mikäli kuvaisi tämäntyyppistä "keto" maisemaa sarjaksi niin silloin voisi ujuttaa mukaan lähikuviakin.
se siitä tälläkertaa.
KooTee

 
At 16/3/06 12:22 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hups, kerkisit vastaamaan tuohon äskeiseen. Joo, kyllä olet saavuttanut ekakuvassa tuon ajamasi ajatuksen "silmät jäi ulos"
Sudenkorentokuva on muuten ihan kiva!
KooTee

 
At 16/3/06 2:36 ip., Blogger Haavetar said...

Oi mitä kuvia ja kuvattavia!

 
At 16/3/06 2:56 ip., Blogger Iines said...

Eikö olekin, Haavetar! Noita on kiva katsoa kun kesä on edessä, vaikka ainahan se edessä on, jos on oikea asenne..

Tuosta sommitelman "rikkonaisuudesta" rupesin miettimään sitä, että pitääkö kuvan olla sommitelmaltaan ehjä. Monesti niissä tuokiokuvissa, joihin silmä luonnossa pysähtyy, olisi paljonkin parantelemista, mutta ilman lisävaloa tai rajaamista tai muuta ne ovat siinä, viehättävinä yksityiskohtina kaiken keskellä.

Vaikea kysymys, kun pohtii. Monesti kuvat pyrkivät mielestäni liialliseen täydellisyyteen ja virheettömyyteen ja saattavat olla hyvin siloiteltuja ja stilisoituja alkuperäiseen kohteeseen verrattuna.

 
At 16/3/06 7:53 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ehtoota Iines!
Hyvä, että alat pistää hiukan hanttiin=) En minä ole aina oikeassa mielipiteineni. Tuo sommitteluasia on niin kovasti mielipidekysymys. Nyt kotona, kun katselin kuviasi niin tulin siihen tulokseen ettei minun kannattaisi kirjoittaa mitään työkoneeni ääressä. Kuvat paranivat huomattavasti täällä katsottuna, duunin näyttö on vanha ja säädöt eivät enää oikein toimi. Ekakuvan lisävalotarve hävisi melkein kokonaan. Kyllä minua nyt kuitenkin tuo ylin kukka hiukan vaivaa, kun roikkuu ilmassa ilman vartta=).
Tuota sommitelua mietin hiukan tarkemmin ja sinun mielipiteesi kannalta. Olet ehkä ihan oikeassa, ei se lopulta mikään huono ole. Ensiksi minua vaivasi tuo kirja. Mielestäni se näkyi liian vähän, mutta jos sitä ei olisi lainkaan kuva keikahtaisi vasemmalle. No, tämä on nyt hiukan saivartelua, sovitaan niin, että näkymä on kesäisen leppoisa ja rauhoittava!

KooTee

 
At 16/3/06 7:58 ip., Anonymous Anonyymi said...

Onko tuo ylin kukka oikeastaan ollenkaan majakkoon kuuluva?

Tarkemmin ajateltuna kuva onkin oikeastaan hieno, tuo pöydän pinta on upea ja kukissa on osa on jo elonsa päässä.

Nyt täytyy lopettaa muuten kehun sitä jo ihan liikaa ja menetän kasvoni.

KooTee

 
At 17/3/06 8:54 ap., Blogger Iines said...

Kuvat paranivat omallakin koneellani illemmalla, kun auringon häikäisy huoneesta katosi.

Tiesin kyllä, että puolikkaan kirjan sivun näkyminen on hassua, mutta kun se kirja siinä oli, annoin sen olla, koska halusin sillä samalla rikkoa liian "kauniin" ja valmiin sommitelman. Kokonainen kirja taas olisi ollut liian naivi vihje.

Huomasin muuten Fotofinlandian kilpailukuvissa sama rikkomisen teemaa eräässä kuvassa, jossa näkyi kaksi lasta kirmaamassa niityllä ja kuvan reunoissa oli viitteelliset isän ja äidin torsot, eli heistä oli leikattu mm. päät pois.

 
At 17/3/06 10:31 ap., Anonymous Anonyymi said...

Niinpä, tuo kuvien rajaaminen niin, että ihmisestäkin jää osa kuvan ulkopuolelle on ollut jo muutaman vuoden "muotia"! No, se on jokaisen kuvaajan oma valinta, itse en erityisemmin siitä pidä.
Ainoastaan ns. joukkokuvissa sen ymmärrän, mutta mikäli "päähenkilöillä" on jäseniä katkottu niin se on jo raakaa puuhaa.

KooTee
ps. Herättelin tuolla Niklaksenkin blogilla ihan tahallani keskustelua, ja näytti menevän perille=)

 
At 17/3/06 5:05 ip., Anonymous Anonyymi said...

Mihin katosivat ruuvit ja synkät pilvet?

 
At 17/3/06 6:28 ip., Blogger Iines said...

Katosivatko? En ole huomannutkaan? Pitää tarkistaa. Tai jos ne synkät pilvet menivät muualle maisemaa pimentämään?

 
At 17/3/06 6:45 ip., Anonymous Anonyymi said...

Harvinaisen tuttu maljakonmalli ja puhdaslinjainen tuolinselkämys. Keskipohjalaisessa sanastossa sudenkorento on myös tanko-jaakko, mutta en tiedä, tunnetaanko sana siellä pohjoisessa.

 
At 17/3/06 7:00 ip., Blogger Iines said...

Missä ihmeen pohjoisessa, akh? Seisotkohan päälläsi? Kyllä minä käytän kameraani täällä sinua alempana.

Tuo maljakko poikkeaa hieman siitä klassisesta jugend-maljakosta. Tässä on hieman paksumpi ja pyöreämpi klumppi pohjassa kuin siinä hieman sirommassa perinteisessä. Tuolit ovat vanhat puutuolit. Eivät maailman mukavimmat istua, mutta kyllä niillä kesän aina kihnuttelee.

Tanko-jaakosta tulee kyllä mieleen vähän muuta kuin sudari. :) Eikä sanaa täällä kyllä tunneta.

 
At 17/3/06 7:36 ip., Anonymous Anonyymi said...

Minä en nyt ymmärrä? Ei täällä ole niitä kuvia? Laitoin jo molempiin pikkukommentit, näkyykö siellä?
KooTee

 
At 17/3/06 8:07 ip., Anonymous Anonyymi said...

Joo, huomasin että teillä siellä etelässä tankojaakko on sudari l hemp. Juuri tuollaista maljakkoa tarkoitin, olen minä jo niin vanha. Se sirompikin on, kristalliversiona.

 
At 17/3/06 9:33 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ruuvit ja tummat pilvikuvat näkyvät ainakin minulla, samaten huomautukset niitten perässä. Häiriöitä kyllä on tässä Bloggerin toiminnassa taas ollut tänään iltapäivällä varsinkin.

Nyt menee kalet vähän sekaisin.. Ei kai se ole tarkoitus? :)

t. Iines

 
At 18/3/06 12:31 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ei ole, anteeksi vain ja vyöruusuja kaikille, joiden identiteetin varpailla olen polkaissut.

 
At 18/3/06 2:19 ip., Blogger Iines said...

Ei se mitään, menee vain sekaisin kun on välillä samannimisiä. Hoksasin kyllä sitten eikä vyöruusua tästä nyt kenellekään taida tulla.

 
At 18/3/06 7:34 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kyllä ne ruuvikuvat ja musta taivas ovat nyt minulta kadonneet, ei voi mitään.

KooTee

 
At 19/3/06 9:23 ap., Blogger Iines said...

Onpas outoa, KooTee, siellä ne kyllä ovat paikallaan, lokakuun satsissa, ja sinun pari kommenttiasikin perässä.

 
At 19/3/06 1:42 ip., Anonymous Anonyymi said...

Aiokko nää mitenkään ottaa huomioon esim. kevätpäivän tasauksen tai neitseellisen Marian ilmestysmispäivän, jolloin alkaa yleisliittolainen kesä- ja kylvöaika. Meinaan että päästäis jotenkin eteenpäin tästä unikkoajasta. Voisit vaikka kaikkien rakkaiden vihamiesten ja -naisten yllätykseksi pläjäyttää tekstin ja katsoa kilpesi alta, tapahtuuko edes mitään, vähän niin kuin ennen Pulterissa ne naamiosilmäiset ruiskauttelijat. Sinulla on selvästi yleisöä kärkyllä. Potki ensin kaikki tilastomestarit ja laskukoneet hittoon, koska et kirjoita kuolleille etkä virtuaalimaalilmalle. Ethän ole edes virtuaaliolento. Kukaan ei usko että olet Iines, jolleivät nyt piru ja haudankaivaja, joita on helppo retkuttaa. Tulet vain rohkeasti esiin sieltä sängyn alta kuvablogin päivitysten välilläkin ja annat palaa ja olet taas fanien bongailtavana Vammalan vanhan kirjan päivillä. Eikö kannattaisi harkita, vai oletko jo päätöksesi tehnyt? Odotamme luvattua raporttia laihtumisestasi, mutta koirakin käy, jos olet sitä mieltä, että rillinsangat kiristävät edelleen liikaa ohimoita.
Tämä oli niin kannustavasti ja liikuttavasti ja kauniisti sanottu, että itseänikin ihan itkettää.

 
At 19/3/06 2:13 ip., Blogger Iines said...

No juuri pläjäytin tekstin pääblogin puolelle ja hiljaista on, ei ole edes akh:n kommenttia ilmestynyt..

Mitä tulee noihin tilastoihin ja laskukoneisiin, niin ne juuri auttavat sitä, että lukijat löytävät blogiin paremmin, olen havainnut. Täytyy vain koettaa oppia sietämään sitä, että jos kirjoitat antaumuksella, määrät laskevat heti, ainakin minulla. Jostain ilmaantuu aina vähintään pari herneet nenään vetänyttä jotka lähtevät ovet paukkuen. Joskus ajattelin jopa, että kirjoitan mitä haluan ja annan tippua nollille. Kenties alan olla kypsä sellaiseen kirjoittamiseen, jossa hymistelyt ja miellyttämiset jäisivät, mutta en tiedä. Täällä on aikamoista, silkkaa ilkeyttä vastassa, jota meikäläinen kiltti ihminen ei kestä. Ilkeydestähän en kirjoita terävästi, vaan pakottavasta tarpeesta hoitaa jokin asia kuntoon. Kun siihen sitten vastataan henkilökohtaisella ilkeydellä, maljani vuotaa yli.

Kuka minun porkkanansyöntiäni viitsii lukea? Sehän on sitä paitsi pahimmanlaatuista haircuttia.

 
At 19/3/06 6:47 ip., Anonymous Anonyymi said...

Minä olen TYHMÄ! Siellähän ne kuvat, en vain huomannut, että ovat jotain vuodelta yksi ja kaksi =)

KooTee

 
At 20/3/06 9:03 ap., Anonymous Anonyymi said...

Hei Iines!
Laitoin pari kommenntia niistä "kadonneista" kuvistasi.

Kävin läpi muutkin kuvasi.

Siellähän oli varsinaisia aarteita=)
Tässä näkee hyvin, ettei se tekniikka vaan kuvasilmä!

Minusta on näyttää nyt siltä, että olet viimeaikoina keskittynyt liikaa tekniikkaan, kun katsoin näitä ensimmäisiä kuviasi.

KooTee

 
At 20/3/06 9:04 ap., Anonymous Anonyymi said...

minusta on näyttää....
"Kielipoliisia" tarvittaisiin!

KooTee

 
At 20/3/06 10:00 ap., Blogger Iines said...

Totta, KooTee, minä en uskalla enää panna tänne uusia kuvia, kun huomaan, että kaikilla muilla kuvablogisteilla on tekniikka hallussaan.

Ennen kuvasin rohkeammin.

 
At 20/3/06 10:05 ap., Anonymous Anonyymi said...

Hei halooooo! Rohkeasti vain, en minä sitä tarkoittanut, että alkaisit jänistämään!
KooTee

 
At 20/3/06 10:11 ap., Blogger Iines said...

Uskon, ettet tarkoittanut, mutta se on kuitenkin totuus. Kyllähän minä sen itsekin näen.

 
At 20/3/06 10:42 ap., Anonymous Anonyymi said...

Siellähän oli varsinaisia aarteita=)
Tässä näkee hyvin, ettei se tekniikka vaan kuvasilmä!

Näinkin sanoi ja todella tarkoitin myös!

KooTee

a-kh on varmasti samaa mieltä, vai mitä?

 
At 21/3/06 8:03 ip., Blogger Iines said...

Nyt iski rimakauhu. En minä tätä blogia lopeta, vaan kerään vain rohkeutta julkaista uusia kuvia. Voi olla että panen sitä ennnen vielä yhden satsin vanhoja ruskistettuja kuvia pramille, kun niistä oli joku vielä kiinnostunut tuossa alempana.

Huomenna menen kameran kanssa yhteen historia-taidetapahtumaan, mutten tiedä, panenko niitä kuvia niiden intimiteettisuojan (?) vuoksi näytille.

 

Lähetä kommentti

<< Home