26.1.2006

Patsaat























7 Comments:

At 26/1/06 6:01 ip., Blogger Iines said...

Kaikkia kuvia on nyt käsitelty jonkin verran, lähinnä kirkkautta säätelemällä.

Omasta mielestäni onnistunein on ykköskuva, ja kakkoskuva taas jäi sössöiseksi ääriviivoiltaan, kolomsen ruskeus on hieman latteaa, valot ja varjot eivät erotu kasvoilta..

Että tämmöisiä demonstraatioita tällä kertaa.

 
At 26/1/06 6:55 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hei! Älä nyt hävitä näitä. Yön yli nukuttuani aamuvarhaisella komentit tulossa.

 
At 27/1/06 7:24 ap., Anonymous Anonyymi said...

Näin aamu on koittanut!
Ihan ekaksi, edelliset "ukko"-kuvat olivat mielestäni parempia, vahinko etten päässyt niihin enempi tutustumaan. Näistä kuvista kuitenkin yllätys, yllätys, tuo viimeinen on paras! Ekassa on liian "kova"valo ja toinen on niinkuin sanoit hiukan suttuinen.
Kasvokuvat jos ne otetaan ns. muotokuviksi ei mielestäni saa olla noin jyrkkä varjoisia vaikkakin ne muotoilevat hyvin. Et varmaankaan pitäisi jos omasta naamastasi olisi tämäntyyppinen kuva? Perusasetus kasvokuvaan on, että päävalo tulee kameran takaa ja täytevalo mikä muotoilee kasvoja tulee jommaltakummalta sivusuunnalta siten, että vastapuolen poskipäähän muodostuu valokolmio. Heijastimella esim. styroxlevy on hyvä tasata varjoja jolloin sivuvalon vaikutus pienee. Tämä on tietekin vain perussääntö josta voi poiketa tai oikeastaan pitääkin. Tietysti jos on mahdollista niin hiuksiin olisi ihan kiva saada myös valoa. Luonnovalolla toimiessa se on vain hiukan kinkkistä. Näihin kuvien väreihin en puutu sen enemppää se ei ole näissä olennaista, no sen verran, että tuo ruskehtava seebia sopii hyvin. Kuvausharjoituksia on ihan hyvä tehdä näin patsastellen. Ymmärrän hyvin, ettei monikaan halua tuttujensa kuvia näille sivustoille saatika sitten henkilöt itse. Perusat kannattaa opetella ja sitten voi soveltaa mielensä mukaan. Kävin vilasemassa, oliko se nuorimies nyt Vattenranta, sivuja ja hän kuvaa juuri nykysuuntauksen mukaisia "raakoja" henkilökuvia, mutta hänellä on myös taitoa kuvata studiossa sekä ulkona näitä perinteisiäkin kuvia. ( horisontin kaltevuutta vain en ole koskaan ymmäränyt) Henkilököhtaisesti en ole ihastunut täntapaisiin "raakoihin" kuviin, mutta se on ollut suuntauksena jo pitemmän aikaa, ei se mitään, jokainen toteuttakoon itseään eihän kaikkien tarvitse pitää kaikesta. Se on pääsia jos kuvaa näin, että hallitsee myös ns. perinteisen tyylin. Ainakin jos tekee sitä ammatikseen=)
Se siitä tänä aamuuna, jatka vain harjoittelua. Niklaskin kehittyy kaikenaikaa vaikkakin nuo olosuhteen viimesissä kuvissaan ovat olleet loistavat, mutta se vaatii kuitenkin myös taitoa nähdä ne.

 
At 27/1/06 9:58 ap., Blogger Iines said...

No tuo alin kuva on edellissatsia. Ja ylin kuva on leikittelyä, jossa tarkoituksella hain teräviä varjoja. Oikealta tuleva valo kyllä mielestäni pehmentää jonkin verran kuvaa. Mielessäni oli jonkinlainen kalevalainen voima -teema, kun muokkasin tuota ykköstä. Kakkonen on tosiaan luvattoman epätarkka, mutta tällaisessa harjoitusblogissa saa olla hutejakin. Kiitos vinkeistä! Luen ne taas tarkkaan. Ehkä joskus vielä saan pystyyn oikean valokuvablogin. Katsotaan syksyllä.

 
At 27/1/06 10:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

Älä nyt kuitenkaan tätä lopeta!
On hauska seurata huimaa edistystäsi. Näistä on jo pitkä matka hautausmaakyltteihisi=)))
Ei vaineskaan, kyltithän olivat ihan hauska idea.
Toivotaan nyt, että muutkin uskaltavat sekaantua asiaan. Tai minun täytyy lopetella tai ainakin vähentää kirjoitteluani jos vaikka olen syypää siihen, että täällä on ollut viimeaikoina vähän kiroittajia=(

 
At 28/1/06 1:20 ap., Anonymous Anonyymi said...

Omalla tavallaan mukavia, vaikka tukkoisia. Huippuvalot puuttuvat. Niiden aikaisempien kuvien ansio oli ilmeikkäät asetelmat.
Kiinnostava kuvapaikka saattaa olla http://www.morguefile.com, mutta en takaa mitään.

 
At 28/1/06 1:16 ip., Blogger Iines said...

No en minä tätä lopeta ainakaan ennen kuin olen uuden blogin pykännyt pystyyn. Ja se kestää vielä, koska en koe olevani kyllin kykenevä tekniselta osaamiseltani aidon kuvablogin tekemiseen.

Toivon, että jatkat kirjoitteluasi anonyymi, sillä juttusihan ovat asiallisia ja niistä saa kuka tahansa hyviä vinkkejä. Kiitos niistä! Toivon tietysti koko ajan palautetta runsaasti, vaikka ihan lyhyitäkin kommentteja, koska tämä nyt kerran on harjoituspäiväkirja. En loukkaannu kovastakaan kritiikistä, jos siinä on perustelut perässä.

No ovat tunkkaisia, myönnetään. Niistä puuttuu keveys ja ilmavuus. Voi olla, että pyrinkin turhaan volyymiin.

 

Lähetä kommentti

<< Home