31.12.2005

Mikä masiina?































29.12.2005

Uutta kesää odotellessa..

21.12.2005

Syyt II









































20.12.2005

Syyt





























19.12.2005

Kevyttä pakkaslunta nyt illansuussa

17.12.2005

Kuvakielikertomus?








16.12.2005

Otin opikseni....


Sain palautetta mm. symmetriasta ja kuvien koosta, ja nyt tässä kuvassa harjoittelen mm.

1. kuvan oikeaa kokoa, sellaista, jossa kuva on selkeä ja tarpeeksi näyttävä

2. kuvan terävyyttä opettelemalla kameran automaattitekniikkaa: zoomamalla lähelle ja näppäin puoleenväliin ja tarkistus....

3. symmetriaa: yritin asettaa kohteen keskipisteeksi ja kuvankäsittelyssä rajasin sitten tyhjiä reunoja pois

Mahtaako olla parempi kuin aamupäivän vastaava kuva?

Oma kritiikki: Kolme asiaa, eli mielestäni aukeavan nupun päällä pitäisi olla hieman tilaa, eli taustaa, koska nyt näyttää tupatulta. Lisäksi tuosta aukeavasta raosta voisi näkyä kaksoiskukinto, nyt näkyy vain toinen puoli. Häiritseekö nupusta lankeava varjo ammattikuvaajan silmää? Minun häiritsee..

Ihka ensimmäiset kuvat Canon EOS 350D:llä

Panen kylmän rauhallisesti ensimmäisestä otossarjastani muutaman kuvan näytteille. Sain tänään muistikortin, ja malttamatta vielä syventyä ohjekirjaan napsin muutaman koennäpsyn. Palautetta, ohjeita, kiitos jos vaivaudut kertomaan!



Kuva 1 Valkoinen jouluamaryllis puhkeamassa oikeaan aikaan







Kuva 2 Talven tumma valo






Kuva 3 Valoharjoitelma Kristallit





Kuva 4 Ruben joron (naapurin kanin makea haju) jäljillä

Omat kommentit: Pidän eniten amarylliskuvasta, vaikkakaan se ei ole tarpeeksi tarkkarajainen, ja tyytymättömin olen kuvaan numero 3, valoharjoitelmaan. Vanhalla kameralla en saanut lasia ollenkaan kuvatuksi, koska kristallit heijastivat takaisin; tällä jotenkuten, mutta säihke puuttuu, lasit ovat jotenkin himmeät. Ovatkohan ne vain pölyiset?

PS Zoomaaminen ja tarkentaminen on seuraava opiskelun kohde.

15.12.2005

Tänään lumisateessa

Uuden kameran muistikortti ja kameralaukku tulivat, siis saan ne huomenna postista! Tänään en viitsinyt lähteä enää ruuhkaan, kun on joulukorttien viimeinen halpispäivä ja posti arvatenkin täynnä. Sitä paitsi posti kannettiin vasta klo 14 jälkeen, kun olin jo ollut kauppareissullani.

Erittäin mukavaa kun sain palautetta alempana olevasta kuvakortistani. Lisää vaan, lunta tupaan! Luulen, että lukijatkin lukevat mielellään noita kommentteja, jotka eivät hymistele liikaa, vaan sanovat reippaasti, miten kannattaisi tehdä. Kiitos aleksille, joka arvioi juuri sitä seikkaa, josta itsekin olin epävarma.

Panen tähän tänään Konica Reviolla kuvatut pari nopeaa otosta, koska tilaajia on taas tullut yksi lisää. Onpa jotakin katsottavaa "mestarilaukauksia" odotellessa. Tässä on koirani Ruben, 12-vuotias dementoitunut vanha herra, joka sanoo kuvassa että "sanoitko sisälle... taisikin just lunta mennä korvaani..."



Oma kritiikkini: Hännänpää puuttuu... Lisäksi kuva ei ole aivan terävä. Ja missä koiran takajalat ovat? Muutama lumisadepilkku häikii..

Ja vielä, pieni taidepläjäys lumisista oksista, tunti pari sitten napattu:



Oma kritiikkini tästä kuvasta: Häiritsevää on talon nurkan näkyminen oikeassa yläkulmassa. Lisäksi oikeassa alakulmassa olevan oksan valkoinen häikäisee. (Valkobalanssi?)

14.12.2005

Viime vuoden kuvakortti




Uuden kameran muistikorttia ja uutta tämän joulun valokuvakorttia odotellessani panen tähän näytille viime vuoden jouluhämyisen näpsyni, jonka lähetin ystävilleni sähköpostitse tervehdyksenä.

Kuva on teknisesti kehnohko, vanhalla kameralla, vaikka sommitelma lienee harmoninen. Tämä blogi onkin kuvakirja erään harrastelijakuvaajan taidon kehittymisestä. Saa neuvoa jos joku osaava tänne eksyy! Oikeastaan toivon, että saan ohjeita siinä, missä kuva on teknisesti pielessä! Kiitän etukäteen, jos joku viitsii uhrata aikaansa.

11.12.2005

Pieni väliaikatiedotus

Huomaan että olen saanut yhden tilaajan lisää, vaikka päivitys on jäänyt kameranvaihdoksen myötä. Pieni tiedotus on siis paikallaan.

Uuden kameran (kuva pari postausta alempana) muistikortti on tulossa, ilman sitä ei voinutkaan kuvata... Tarkoitus on siis jatkossa päivittää tätä kuvablogia hyvinkin ahkeraan.

Panen rohkeasti ensimmäiset harjoituskuvatkin näytille. Näette sitten, miten kamerankäyttötaitoni edistyy pikkuhiljaa. Kamera on ehkä hiukan liian vaativa ja hyvä minulle, mutta sisukkaasti aion opetella sen tekniikoita.

2.12.2005

Sarja Sininen hämärä


















Kuvat on otettu bussin ikkunasta 2.12.2005 Konica Revio KD 420Z pikkukameralla.

1.12.2005

Opiskelutauko: Canon EOS 350D

No nyt se uusi parempi kamera tuli, joten seuraavia otoksia ei voi panna kameran syyksi. Tässä uusi kamera, jota opiskellaan hartaasti: Canon EOS 350D.

Aiemmat kuvat on otettu Konica Revio KD-420Z:lla, joka toimii edelleen taskukameranani. Varsin hyvä jokanaisenkamera sekin.

Ensi kuvat uudella kameralla ehkä jo tällä viikolla. Jos jollakulla tälle sivulle eksyneelle on tämä kamera, olisin kiinnostunut kuulemaan mielipiteitä siitä.