31.12.2005

Mikä masiina?































8 Comments:

At 31/12/05 3:51 ip., Blogger Iines said...

Näissä kuvissa tavoittelin sitä Aleksin mainitsemaa symmetrisyyttä, ja parhaiten se varmaan onnistui viimeisessä kuvassa, joka on aika levollinen. Muut ovat pikkuisen vinksallaan, mikä häiritsee itseänikin.

Tavoittelin myös terävyyttä ja heijastamattomuutta ja osan kuvasin vapaalla säädöllä, osan automatiikalla. Aika teräviä ovat, eikö? :)

Se syväterävyys on vielä minulta kateissa... Monen muun ohella tietysti, mutta sen tiedän itsekin olevan kateissa.

Kunhan tokenette juhlistanne, kirjoitelkaa taas pikkuisen palautetta. Väitän, että olen oppinut niistä enenmmän kuin oppaasta.

 
At 31/12/05 3:54 ip., Anonymous Anonyymi said...

Lisäys,

kauheata miten pölyt näkyvät masiinan uumenissa, vaikka putsasin tuota masiina parinkymmenen pumpulipuikon verran!

i-iines ejk.

 
At 31/12/05 4:13 ip., Anonymous Anonyymi said...

Ihan hienoja kuvaushatjoitelmia. Näin juuri oppii parhaiten. Sitä syvyysterävyyttä kannattaa opetella niin, että pistät kamerna jalustalle jolloin voit käyttää oienintä mahdollista aukkoa.Ainakin tämälaisiin kuviin sitä pitäisi saada.Jalusaa siksi, että valotusajat tulevat aika pitkiksi. Symmetria ei kuvissa ole suinkaan tärkeintä vaan tasapaino ja etenkin se, että TÄRKEIN osa kuvasta on pääasia. Niinpä viimeinen kuva näppäimistöstä on paras koska se kertoo laitteen luonteen.

 
At 31/12/05 4:17 ip., Anonymous Anonyymi said...

Sorry, pieniä kiroitusvirheitä. Johtunee johtunee aattoillasta=) tai sitten ihan vain omasta huolimattomuudestani. Etietenkään muistanut taaskaan oikolukea tekstiäni. Kuten kuvisskin pikkuvirheet eivät välttämättä pilaa tekstiä eivät myöskään kuvia =)

 
At 31/12/05 4:19 ip., Anonymous Anonyymi said...

Vielä jatkoa! Näihin kuviin syväterävyyden puute on ihan oikeaa.
Tausta piytääkin jäädä epäteräväksi eli se korostaa pääkohdetta. Ehkä tussa viimeisessä kuvassa olisi voinut olla sitä hiukan enemmän.

 
At 31/12/05 4:34 ip., Anonymous Anonyymi said...

Nin, viimeinen kuva on taiteellisin ja tasapainoisin. Kuvasta löytyy jo merkityksia, jotka ohittavat alkuperäisen esineen houkutellen assosiaatioihin. Syväterävyyttä on juuri niin vähän, että sitä on riittävästi. Onneksi olkoon!

 
At 5/1/06 10:31 ip., Blogger viive said...

Minä en näe kuvateknisiä ominaisuuksia mutta ihanan esineen. Nykyaikaa etsimässä mutta miksi, jos mennyt on näin tarkoituksellisen kaunista.

 
At 6/1/06 12:58 ip., Blogger Iines said...

Niin, viive,

näin minäkin ajattelen.

Moni uusi esine on todella ruma ja huonosti tehty. Esimerkiksi uuden kahvinkeittimen tai leivänpaahtimen ei oletetakaan kestävän nykyisin vuottakaan. Kun juuri vein alle vuoden ikäistä kahvinkeitintä liikkeeseen korjattavaksi, se heitettiin heti roskiin ja minulle annettiin samantien uusi. Myyjä sanoi, ettei näitten tarkoituskaan ole kestää kuin korkeintaan vuoden takuuaika.

No se entisajan pannu on vieläkin ehjä... ja miten kaunis se onkaan..

 

Lähetä kommentti

<< Home